top of page
Logo - Socialmedia only_edited.png

Ce este un scenariu?

Un scenariu este un manuscris pentru un film. Scrise de un scenarist, scenariile sunt de obicei primul pas finalizat al unui film. Componentele de bază ale unui scenariu sunt acțiunea și dialogul. „Acțiune” este folosită pentru a descrie lucruri precum locația unei scene, personalitatea, aspectul și trăsăturile personajelor și acțiunile vizuale care au loc în fiecare scenă. Deoarece filmul este un mediu vizual, acțiunea poate fi mai extinsă și mai descriptivă într-un scenariu decât într-o piesă. „Dialog” se referă la cuvintele pe care le rostesc personajele. Prin aceste elemente, scenaristul spune o poveste menită pentru un format de film, la fel cum un dramaturg creează opere menite să fie interpretate pe scenă.

Copyright Ioana Goga . Secvențe din piesa Love (to) Bits

Poți să joci într-o scenetă

Full-Scenes-3x13-Heart-Finchel-dinner-and-bedroom-scenes-glee-31300962-500-739_edited_edit

 Ghid de participare

 

 

1  Vârsta cuprinsă între 10-18 ani inclusiv.

2  Scenariul trebuie să fie scris în întregime de către participanți fără ajutor adițional din partea adulților/ profesionișttilor.

3  Scenariul poate fi original sau o adaptare a unui text existent din domeniul public sau cu permisiunea autorului.

4 Scenariul nu are limită de pagini și poate fi în română sau în engleză.

Înscrierea poate fi realizată doar prin formularul de înscriere de mai jos și trimiterea în formă PDF la adresa contact@drama-actingforlife.com

7  În cazul minorilor filmul va fi acceptat doar cu o declarație în scris a părintelui/tutorelui legal uploadată în formularul de înscriere.

8 Proiectele trebuie să aibă una din temele alese pentru 2023.

9 Înscrierile sunt acceptate până la data de 31 octombrie.  

10 Pentru mai multe detalii și întrebări scrieți-ne pe canalele noastre de social media (facebook/ instagram) sau contact@drama-actingforlife.com

 Formular de înscriere

 

Mulțumim! Succes

bottom of page