
Noutăți despre Asociația Dra.ma
Atelierul Dra.ma merge pentru prima data în tabără în America!
Dra.ma alături de Povești spuse în românește, au fost invitați în Chicago de către Romanian Community Centre Chicago și Romanian United Fund pentru a susține tabăra Salut! Do you want to be friends? De-alungul săptămânii 14 -19 august participanții de proveniență română vor învăța mai multe despre România și limba română prin lecții și jocuri distractive iar la sfîrșit vor putea prezenta un mic spectacol părinților și organizatorilor. Noi abia așteptăm!!


.png)



Andreea și Beatrice au fost invitate să susțină o conferință la Universitatea Pace din New York în cadrul căreia s-a vorbit despre actorie pentru teatru și film și scriere dramatică. Ele au dezbătut aceste aspecte din perspectiva carierelor lor ca și actrițe dar și ca membre Dra.ma și necestatea experimentării și asumării unor abilități care pot ajuta enorm chiar dacă nu au legătură directă cu cariera aleasă. Ele au vorbit cu studenții despre viața în artele dramatice dar au și făcut exerciții creative cu ei. Conferința a fost un success și exercițiile și jocurile propuse au fost apreciate de către participanți, studenți și profesori deopotrivă.

Au fost alese temele concursurilor Dra.ma 2023!
Pentru concursul de monoloage și scenete care are înscrierile de la 1 aprilie pînă la 30 mai, tema este EU ȘI CELĂLALT- Diferențe și Asemănări, Discriminiare vs Acceptare, iar pentru concursul de scurt metraje și scenarii, care are perioada de înscrieri între 1 septembrie și 31 octombrie, EU, CELĂLALT ȘI TEHNOLOGIA - Beneficii și Dezavantaje, Lumea virtuală vs Lumea reală.
Concurenții pot alege unul sau mai multe aspecte din temele date și pot folosi temele în orice mod creativ doresc ei.

Nouă membră Dra.ma
Stela Toba
Este o actriță din Giurgiu și locuiește în Londra. Stela a început colaborarea cu Dra.ma Acting for life ca și invitată specială în proiectul RCCT CIC. La scut timp am văzut că este extraordinară în lucrul cu copiii, are răbdare infinită și idei foarte bune așa că am invitat-o să facă parte din Dra.ma! Ne bucurăm că a răspuns afirmativ invitației noastre!





Dra.ma încheie turneul 2022
Cu ateliere în România și Marea Britanie, întâlnirile cu copiii și adolescenții au fost extraordinare și am învățat și împărtășit multe lucruri împreună. Bun venit în Familia Dra.ma tuturor! Copiilor, adolescenților, părinților și organizațiilor care ne-au sprijinit și asociat cu noi! Mulțumim!
Album foto


Asociația Dra.ma a încheiat acorduri de parteneriat cu Liceul Ștefan Procopiu din Vaslui, Povești spuse în românește Londra și Grădinița Joyful Learning din Oradea. Suntem foarte entuziasmate de aceste parteneriate pentru că vor prelungi colaborarea cu aceste instituții ceea ce va asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor și adolescenților care le frecventează.
Asociația este în negocieri și cu alte organizații atât din Marea Britanie cât și din alte orașe pentru a continua seria de parteneriate.

Interviuri cu Dra.ma
Recent Asociația Dra.ma a fost invitată la diverse emisiuni radio, TV și online pentru a vorbi despre activitățile noastre și noul concurs dra.ma, concursul de scurt metraje.
Vizionați aici:
INTERVIU TVR1 INTERNATIONALA Doua Românie - Ediția din 03 iunie 2021 - YouTube
INTERVIU RADIO LA PER TU Andreea Helen David – Radio DA
INTERVIU STIRILE TRANSILVANIEI Facebook Live | Facebook

Premierea concursului de monoloage și scenete a avut loc ieri pe 9 mai 2021, într-un eveniment online difuzat pe pagina noastră de Facebook.
Câștigătoarele sunt:
Adriana Maria Zamfir - Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare
Ilinca Marcan - Premiul pentru Cel Mai Bun Text Original
Julia Marcan - Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare
Adisa Manole- Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare
Teodora Lavinia Liscan - Premiul pentru Cel Mai Bun Text Adaptat
Anastasia Chivu - Mențiune specială
Puteți viziona gala de premiere aici:
Premierea Dra.ma a Concursului de Monoloage si Scenete - YouTube



Ioana Goga a fost invitata Zoom Talks, o platformă dedicată adolescenilor și tinerilor interesați de artele dramatice,
să vorbească despre cariera ei de până acum și despre Asociația Dra.ma.
Interviul poate fi găsit pe website-ul nostru la secția Resurse Dra.ma și/sau pe pagina noastră de YouTube
https://youtu.be/CMSKtNzu_Ms.


Urmăriți-o pe Ioana pentru a afla cum e să fii actor în Marea Britanie, cum să-ți creezi propriile proiecte și cum să benefiziezi de artele dramatice.

Asociația Dra.ma a condus un atelier de actorie pentru copiii de la școala românească AlexZ din Londra, o noutate în curiculumul școlii și în viața copiilor.
Dra.ma, împreună cu Veronica Costache, directorul școlii AlexZ, a organizat și condus un atelier de jocuri de actorie pentru copiii școlii AlexZ, care au vârste între 4 și 12 ani.
Copiii sunt toți români și atelierul, creat e membrele dra.ma, a fost în română. Copiii au fost împărțiți în două categorii de vârstă 4-8 și 9-12 ani și au făcut exerciții de mișcare, imaginație, lucru pe text si improvizație.
Membrele dra.ma care sunt actrițe dar și scriitoare, producătoare și practicieni în actorie, au creat atelierul special pentru elevii de la AlexZ și a fost croit pe vârstele și experiența lor.
Atelierul a fost un succes, participanții s-au distrat și își doresc să se întâmple din nou.
