top of page
Logo - Socialmedia only_edited.png

Concursurile Dra ma 

Concursurile Drama sunt create pentru copiii și adolescenții între 5 și 18 ani inclusiv și sunt menite să-i încurajeze să fie ei înșuși, să fie curajoși, să lucreze bine în echipă sau singuri,

să-și asume proiectele și să exerseze răbdare și disciplină. 

Crearea proiectelor pentru înscrierea la concursurile noastre este un prilej foarte bun și pentru părinții care doresc să facă parte din proiectele copiilor lor. 

 

De asememena concursurile noastre sunt menite să extindă efectul artelor dramatice în vieților lor după atelierele introductive pe care asociația Dra.ma le susține în școli și licee în Romania și comunitățile românești din Diaspora. Ele sprijină de asemenea interesul lor în literatură, artă, tehnologie, filme. Concursurile și premiile lor sunt create în așa fel încât oricine poate participa indiferent de abilități, resurse, interese. Concursurile sunt gratuite. 

Logo - monoloage scenete- Medium.png

Concursul de monoloage și scenete este un concurs anual unde participanți cu vârste între 5 și 18 ani pot interpreta sau scrie un monolog, de asemenea pot scrie sau monta o scenetă.

*În jocul lor, copiii joacă roluri de când a început lumea, de ce să nu le puneți pe cameră și să le înscrieți la concursul nostru? 

Textele pot fi preluate din alte opere sau pot fi creații proprii, dar trebuie să conțină temele concursului 2023. Ele pot fi înregistrate atât cu o cameră de filmat, cât și cu un telefon smart.

Membrele dra.ma vor juriza competiția după următoarele criterii:

Originalitate în scriere și interpretare,

Creativitate în interpretare,

Inovație în folosirea resurselor deja existente.

Competiția va fi structurată pe 4 categorii de vârstă:

5-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani, 16-18 ani. Orice abilitate și experiență este încurajată și binevenită. 

Logo - scurt metraje scenarii- Medium.png

Concursul de scurt metraje este o competiție anuală, unde participanți cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie scurt metraje filmate fie cu o cameră de filmat, fie cu telefonul sau scenarii originale sau o adaptate de la un text existent, în română sau în engleză dar trebuie să conțină temele concursului 2023.  

*Aproape oricine are un telefon poate să facă un film în zilele noastre nu trebuie să fie perfecte, exercițiul este cel ce contează. Pentru scenariu, gândește-te la poveste, tehnica vine făcând!

 

Membrele dra.ma vor juriza competiția după următoarele criterii- lucrul în echipă, ingenuozitate, originalitate și creativitate. 

Asociația dra.ma încurajează înscrieri indiferent de nivelul de experiență, abilități și resursele disponibile.

bottom of page