Cunoaște-le pe membrele Dra.ma prin seria
”În Conversație cu...”
Andreea Helen David
Andreea este actriță și producătoare media, originară din Vaslui. Ea locuiește în Anglia de 13 ani și are o carieră în film, TV și teatru de peste 10 ani. Andreea a debutat într-o producție marca Teatrul Național Londra în piesa ”An Inspector Calls” regizată de Stephen Daldry, imediat urmând "The House of Bernarda Alba" unde a jucat-o pe Adela. Câteva roluri pentru televiziunea britanică în seriale precum Birds of a Feather ITV, Things not to say BBC 3 au fost urmate în 2018 de rol voice over pentru Bohemian Rhapsody. Andreea produce proiecte precum documentarul ”Series of Stories - Don't mention Dementia”, comedia "At first Sight" care a avut premierea la Raindance Film Festival 2018, și filmul despre PTSD ”3rd Degree”. Alte roluri de menționat sunt și Cetățeanul Turmentat din ”O scrisoare Pierdută” susținut la Institutul Cultural Român Londra, Miriam în ”Bout 2'” care a fost ecranizat la festivalul BFI Londra, Ana în ”Ana, O legendă” adaptat de către Cătălina Florescu după poemul ”Meșterul Manole” și Eloise in "Screams from a marriage" pentru festivalul de teatru 24h Moonlit Theatre Festival în U.S. În 2023 Andreea produce și joacă în filmul "Spoiled Plans" și produce documentarul "Adopted Perspectives". De curând, Andreea împreună cu Beatrice Bowden, a fost invitată să susțină o conferință la Pace University din New York despre Actorie și Scriere de scenarii și despre activitatea Dra.ma Actingforlife.
Beatrice Bowden
Beatrice este actriță, storyteller și profesoară de pian și limba română.
Ea a absolvit Colegiul Kingston (University of West London) în 2016 cu o licență în actorie pentru scenă și media cu cea mai înaltă distincție (1st Class Honours).
Este, de asemenea, și co-fondatoarea companiei Eye Opening Productions, împreună cu care a produs, printre altele, un turneu al unei piese scrisă de ea, "The Olympians", în 2018. Tot în 2018 a fost într-un turneu în Italia, cu un proiect de teatru în educație, organizat de o companie italiană.
De-a lungul anilor Beatrice a jucat într-un număr de scurt metraje și producții de teatru independente și regionale. În anul 2019, ea a colaborat cu Institutul Cultural Român din Londra la un număr de spectacole lectură, printre care și unul regizat de Chris Simion-Mercurian, în care a jucat alături de Maia Morgenstern. În 2020 a jucat într-un spectacol digital, "Suicidal Dog & Laika" de Cătălina Florescu, produs de Institutul Cultural Român din New York. Cel mai recent, Beatrice a jucat în "Left, right, east, west" de Emma Dawson în cadrul festivalului Reboot organizat de Kibo Productions, "Love(to)Bits" o piesă scrisă de Ioana Goga (o altă membră Dra.ma) și produsă de Eye Opening Productions la teatrul Barons Court din Londra.
Beatrice este și co-fondatoarea unui proiect de lockdown și anume canalul de YouTube, "Make-believe Storytime", un canal dedicat copiilor , unde ea citește povești originale și ilustrate, care au fost și publicate în formă de cărți.
Ioana este o scriitoare, poetă, regizoare și actriță nominalizată la premiile Offie de origine română. Aceasta s-a mutat la Londra în anul 2014 pentru a urma cursuri de pregătire în domeniul artelor dramatice și, ulterior, o carieră în domeniu. În anul 2015 această a absolvit un An de Fundație la renumita școală de teatru Arts Educational Schools London, iar în anul 2018 cursurile de licență în Actorie pentru Teatru și Film ale University of West London. De asemenea în 2018, primul său spectacol - Love (to) Bits - a fost nominalizat la categoria ,,Cel mai bun spectacol de teatru" și a
câștigat premiul Brighton Fringe B. Fest în cadrul International Youth Arts Festival. În anul 2020 cel de-al doilea spectacol al său a câștigat premiul pentru ,,Cel mai bun spectacol solo" în cadrul ediției online a festivalului Paris Fringe. În anul 2022 Ioana a fost nominalizată la premiile Offie la categoria ,,Cel mai bun debut" pentru rolul ei ca Cynthia în spectacolul Love (to) Bits.
Ioana Goga
Nicoleta Marica
Nico este licențiată în Arta Actorului de la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și absolventă a masteratului de Actorie la UNATC București.
Printre regizorii cu care a colaborat se numără: Mihai Măniuțiu, Jesus Del Cerro, Mihai Gruia-Sandu, Andreea Gavriliu, Ștefan Lupu, Luca Nicolaescu.
De curând a încercat a tatonat și domeniul producției de film, dar cel mai mult îi place să participe la workshopurile de actorie, fiind într-o continuă căutare și dezvoltare profesională.
Olivia Negrean
Actriță, Scriitoare, Practician dra.ma și Co-fondatoarea companiei de teatru begin:begin Olivia are pregătire în physical theatre și a studiat cu Actors Class în Londra. Prima ei piesă, "Feast (a play in one cooking)", în care interpretează rolul Ofeliei, a fost jucată la Festivalul Internațional Shakespeare din Gdansk, în secțiunea SzekspirOFF, Festivalul Internațional Shakespeare din York, Festivalul European de Teatru Voila! Londra și la Institutul Cultural Român din Londra. Ca și actriță, cateva dintre rolurile ei: membră a ansamblului in ''Far Away'' (Donmar Warehouse), ''Bourne'' (Vault Festival), rolul principal în piesa "Ecaterina Teodoroiu" (Institutul Cultural Român), Kate în "Femeile lui Shakespeare" (Redbridge Drama Centre) și o tânără Maica Tereza în "The Unburied" de Andras Visky (Rose Lipman Building). Olivia este colaboratoare a companiei de teatru Parrabbola alături de care a participat la ultimele două ediții ale Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova.
Stela Toba
Stela a absolvit Facultatea de Teatru, în cadrul universității Spiru Haret București, specializare Arta Actorului. Dorind să exploreze relația cu teatrul și în altă direcție, a urmat Masterul de Dramaterapie la universitatea Roehampton din Londra.
A lucrat ca actriță de film, teatru și TV în Romania și în Marea Britanie. Cele mai recente aparații au fost: Ana, în Memento Amare, regia Lavinia Simina; producția internațională Lovebinge, regia Simona Žemaitytė; Minor Planets, Chelsea Theatre, regia Niki Orfanou.
Ca dramateraput, folosește aspetectele terapeutice ale jocului, improvizației, poveștilor, artei, etc pentru a oferi suport persoanelor care se confruntă cu dificultați emoționale și mentale. A lucrat cu copii în școli cu adolescenți în cadrul NHS, tineri cu dizabilități și cu adulți.
Alex Elswood
Alex, 15 ani, este fiica Andreei și inspirația acestui proiect și asociații.
Alex crește în Marea Britanie și a încercat o carieră în teatru și film, fiind de mică atrasă de artele dramatice. Alex a scris povești și scenarii de film, de asemenea a făcut și filme și chiar dacă nu are planuri pentru ele într-o carieră în film sau teatru este mândră de ele. Ea face arte dramatice la școală, ca parte din curriculum, a mers la ateliere de weekend pentru mulți ani și de aceea rolul ei în asociația Dra.ma este de consultant în design-ul concursurilor și evenimentelor Dra.ma. Alex își dorește ca toate șansele și opțiunile pe care le are ea să fie valabile și pentru copii și adolescenții din România și pentru cei din Diaspora să le acceseze.