top of page
Logo - Socialmedia only_edited.png

Concursurile Dra ma 

Concursurile Drama sunt create pentru copiii și adolescenții între 5 și 18 ani inclusiv și sunt menite să extindă efectul artelor dramatice în vieților lor după atelierele introductive pe care Asociația Drama le susține în școli și licee în Romania și comunitățile române din Diaspora. Ele sprijină de asemenea interesul lor în literatură, artă, tehnologie, filme. Concursurile și premiile lor sunt create în așa fel încât orice abilități, resurse, interese pot fi incluse. 

Logo - monoloage scenete- Medium.png

Concursul de monoloage si scenete este un concurs anual unde participanți cu vârste între 5 și 18 ani interpretează un monolog, ales fie din piese de teatru fie din filme, o poezie sau o scenetă (nu mai mult de trei personaje).

Textele pot fi preluate din alte surse sau pot fi creații proprii, dar trebuie să conțină temele concursului 2022. Ele pot fi înregistrate atât cu o cameră de filmat, cât și cu un telefon smart.

Membrele dra.ma vor juriza competiția după următoarele criterii:

Originalitate în scriere și interpretare,

Creativitate în interpretare,

Inovație în folosirea resurselor deja existente.

Competiția va fi structurată pe 4 categorii de vârstă:

5-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani, 16-18 ani. Orice abilitate și experiență este încurajată și binevenită. 

Logo - scurt metraje scenarii- Medium.png

Concursul de scurt metraje este o competiție anuală, unde participanți cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie scurt metraje filmate fie cu o cameră de filmat, fie cu telefonul. Scenariul înscris la concurs poate fi original sau o adaptare a unui text existent, în română sau în engleză dar trebuie să conțină temele concursului 2022.  

 

Membrele dra.ma vor juriza competiția după următoarele criterii- lucrul în echipă, ingenuozitate, originalitate și creativitate. 

Asociația dra.ma încurajează înscrieri indiferent de nivelul de experiență, abilități și resursele disponibile.

bottom of page